Synnytyskota on kahden yrittäjä-äidin leikkikenttä ja unelmien yritys. Missionamme on rakentaa siltoja ja tavallistaa kotisynnytystä Suomessa.

 

Haemme vaikutteita maailmalta ja niistä inspiroituen rakennamme parempaa synnytyskulttuuria visuaalisesti puhuttelevin keinoin.

Hiihtomäentie 31, 00800 Helsinki

Email: synnytyskota@gmail.com

SYNNYTYSVALOKUVAUS

Synnytyskuvien arvon tietää ja tuntee luissa asti, jos on sellaisen matkan kuvien kautta kokenut. Sen vuoksi uudelleensynnyttäjät useimmiten ovat heitä, jotka synnytyskuvaajan palkkaavat. 


Ensimmäisellä kerralla ei välttämättä ymmärrä vielä, kuinka rakkaita ne synnytyskuvat voivatkaan olla. Kuvaajana ymmärrän synnytyksen fysiologista kulkua. Vaalin tilaasi ja synnytysrauhaa, annan tunteillesi tilaa, tarvittaessa olen olkapää johon nojautua. 

 

Synnytyksen alkukantainen, syvempi ymmärrys on synnytysvalokuvaajalle merkittävän tärkeä taito.

 

Hyvätkin valokuvat voivat jälkikäteen nostaa niskakarvat pystyyn, jos synnyttäjälle on jäänyt ikävä tunnelma kuvaustilanteesta. Tällainen tilanne voisi olla aloittelevan kuvaajan laittama lamppu, tai salaman käyttö synnytyksessä. 


Tiedän omasta kokemuksestani, että myös tällainen on mahdollista. Synnytystilaan ei kuulu lisävalot, vaan kuvaajan täytyy toimia taustahenkilönä, antaen synnyttäjälle täysi synnytysrauha.

 

Minä vaalin valokuvaajana sitä, että sinulla on hyvä, turvallinen ja luottavainen olo kanssani.

 

Haluan työlläni synnytysvalokuvaajana edistää Suomen synnytysvalokuvauskulttuuria.


Missioni valokuvaajana on tukea vanhempia läpi odotuksen, synnytyksen ja vanhemmuuden. Koen tähän suurta paloa ja kutsumusta. Synnytysvalokuvaus on minulle enemmän kun työtä, se on oman intohimon toteuttamista ja teidän unelmien täyttämistä synnytyskuvien kautta. 


Kuvat voivat parhaillaan olla tukena synnytyskokemuksen käsittelyssä.


Synnytyskuvaajana vaikutan positiivisesti siihen, millaisena synnyttäjät näkevät itsensä. Toivon, että kymmenen vuoden päästä meillä olisi Suomessa kattava synnytysvalokuvausverkosto, jossa saisin omalta osaltani toimia mentorina.

 

Vapaat synnytyspäivystysajat tällä hetkellä: toukokuu, kesäkuu, syyskuu, lokakuu, marraskuu ja joulukuu 2024. 


Jos haluat tiedustella vapaita kuvausaikojani synnytyskuvaukseen, voit tehdä sen sähköpostise: 

synnytyskota@gmail.com

 

Rakkaudella, Pinja Mitrovitch

millainen synnytysvalokuvaaja pinja on?

Luottamus, turvallisuus, tunteet ja rakkaus ovat kuvaukseni keskiössä. Teidän tarina ansaitsee tulla nähdyksi, teitä varten. Puhtaan läsnäolon kautta yhteinen kuvausmatkamme on kuin untuvapeitto pakkasilla: Herätessä on tunne, kun olisi ollut pehmeässä halauksessa läpi yön. 

 

 

Tuon untuvapeiton tuntuiseen täydelliseen todellisuuteen vien sinut kuvieni kautta. Jokainen kohtaaminen on minulle merkittävä ja synnytysvalokuvaajan toimin puhtaasti intohimosta käsin.  Koen valtavaa kutsumusta synnytyksiin, sillä ne haastavat minua kuvaajana kokonaisvaltaisesti.

 

 

Luotan sinuun synnyttäjänä täysin. Annan sinulle täydellisen rauhan synnytyksessä olla oman synnytyksesi keskiössä. 

 

 

Tuon synnytystilaan rauhan, luottamuksen ja vankan osaamiseni synnytyskuvaajana. Olen kokenut ammattilainen, niin koti-, kuin sairaalasynnytyksissä. Kuvaan synnytyksiä ympäri Suomen. 

 

 

Jos olet pohtinut synnytyskuvia, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle, olet oikeassa paikassa. 

 

Palveluuni kuuluu ilmainen tutustumistapaaminen, jonka voit varata lähettämällä minulle sähköpostia: synnytyskota@gmail.com. 

 

 

Rakkaudesta synnytyshetkien tallettamiseen,

 

Pinja Mitrovitch

Kuva: Tiia Gynther