Synnytyskota on kahden yrittäjä-äidin leikkikenttä ja unelmien yritys. Missionamme on rakentaa siltoja ja tavallistaa kotisynnytystä Suomessa.

 

Haemme vaikutteita maailmalta ja niistä inspiroituen rakennamme parempaa synnytyskulttuuria visuaalisesti puhuttelevin keinoin.

Hiihtomäentie 31, 00800 Helsinki

Email: synnytyskota@gmail.com

Kätilökulma on paikka kaikille odottajille ja perheille

Synnytyskota kävi marraskuussa 2023 tutustumassa uunituoreeseen Kätilökulmaan Helsingin Töölössä. Haastattelimme Kätilökulman perustajaa Eeva Itkosta, jonka pitkäaikainen haave ja projekti tila on. Kätilökulman taustalla toimii Eevan lisäksi muitakin ammattilaisia, joihin pääset tutustumaan Kätilökulman verkkosivujen kautta.

Mikä on Kätilökulma?

Kätilökulma on tila, joka sijaitsee kivenheiton päässä Naistenklinkalta osoitteessa Topeliuksenkatu 16. Kätilökulma tarjoaa palveluita odottajille sekä vauvaperheille. Se tarjoaa myös työskentelytilaa ja yhteisön perheiden parissa työskenteleville ammattilaisille. 

Mikä on Kätilökulman missio?

“Kätilökulman missiona on tarjota laadukkaita palveluita perhelähtöisistä tarpeista ja vastata aukkoon, jota julkinen puoli ei pysty täyttämään. Tila noudattaa turvallisemman tilan periaatteita ja kaikki yksilöt kohdataan ilman oletuksia tai normittamista heidän lähtökohdistaan.” Eeva kertoo.

Kätilökulma rakentaa yhteistyötä ja yhteisöä synnytysalan ammattilaisten välille ja tarjoaa tilaa vuokralle mahdollisimman monelle erilaiselle palveluntarjoajalle.

Millainen paikka on tunnelmaltaan?

Isot ikkunat Topeliuksenkadulle päästävät luonnonvalon sisään luoden avaran tunnelman keskustan tuntumassa. Tarvittaessa verhojen avulla tilasta saa luotua intiimin ja mukavan pesän rauhallisempiin kohtaamisiin. Tila on muunneltavissa erilaisiin käyttötarkoituksiin kuten doulan tai kätilön vastaanottoon, synnytysvalmennus tai jooga käyttöön pienryhmille sekä hoitotilaksi esim. hierojille tai osteopaateille. 

Sijainti Suomen suurimman synnytyssairaalan, Naistenklinikan, kupeessa antaa mahdollisuuden doulille käyttää tilaa lepopaikkana synnytysten välissä, mikäli se on vapaana.

Kätilökulmaa voi vuokrata käyttötarpeen mukaan tunti, päivä- tai viikonloppuhinnoilla, niin vakituiseen kuin satunnaiseen käyttöön. Mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan palveluitasi Kätilökulman tiloissa, ole matalalla kynnyksellä yhteydessä Eevaan. 

Mitä kätilökulma tarjoaa kotisynnyttäjälle?

Kätilökulmalla kokoontuu joka kuun viimeinen perjantai Kätilöpesän järjestämät kotisynnytysillat. Kätilöpesä on yhdeksän holistisen kätilön ryhmä Etelä-Suomessa. Kotona synnyttävälle tila tarjoaa myös mm. synnytysvalmennusta sekä erilaisia kehohoitoja. 

Kätilöpesän kotisynnytysillat perjantaisin 23.2., 22.3., 26.4., 24.5. klo 17-20.

Kätilökulma kokoaa yhteen erilaisia synnyttäjiä sekä ammattilaisia, eikä luokittele itseään mitään tiettyä synnytystapaa ajatellen. Tila on avoin kaikille synnyttäjille.

Kätilökulman tulevaisuuden näkymät synnytyskentällä

Tulevaisuudessa Kätilökulma toivoo olevansa tuttu ja tiedetty paikka perheiden keskuudessa, jonne on helppo tulla jokaisen synnyttäjän omista tarpeistaan lähtien.

Ammattilaisille tila toivoo tarjoavansa tulevaisuudessa yhteisön, jossa on mahdollisuus tavata asiakastyön ulkopuolella esimerkiksi aamukahvien merkeissä paperitöiden lomassa. Kätilökulma on avoin kohtaamisten kautta syntyville uusille ideoille ja mahdollisuuksille.

Synnytyskota kiittää Eevaa haastattelusta ja toivottaa onnea Kätilökulman toiminnalle. Tällaisia turvallisia paikkoja tarvitaan muuttamaan synnytyskulttuuria lempeämmäksi sekä perhelähtöisemmäksi. 

Nyt vaan kipin kapin tutustumaan Kätilökulmaan, sen ammattilaisiin sekä palveluihin osoitteessa www.katilokulma.fi.

Synnytyskota on media, joka tuo esille synnytysalalla toimivia yrityksiä, yhteisöjä sekä paikkoja.

Haluaisitko sinä saada äänesi kuuluviin Synnytyskodan kanavilla? 

Ole rohkeasti yhteydessä meihin, Pinjaan ja Marinaan sähköpostitse synnytyskota@gmail.com

Artikkelin on kirjoittanut, Marina Seppä Synnytyskodan luova yrittäjä, doula sekä Synnytyskodan toinen perustaja