Synnytyskota on kahden yrittäjä-äidin leikkikenttä ja unelmien yritys. Missionamme on rakentaa siltoja ja tavallistaa kotisynnytystä Suomessa.

 

Haemme vaikutteita maailmalta ja niistä inspiroituen rakennamme parempaa synnytyskulttuuria visuaalisesti puhuttelevin keinoin.

Hiihtomäentie 31, 00800 Helsinki

Email: synnytyskota@gmail.com

mistä kaikki alkoi

Kodan tarina

Hei, ihanat! Olemme Marina ja Pinja — Synnytyskodan luovat yrittäjät ja kasvot kotisynnytykselle. Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi paikkaan – jossa kohdataan, nähdään, keskustellaan ja yhdessä rakennamme siltoja kotisynnyttäjien ja synnytysalan ammattilaisten välille.

 

Tämä on meidän verkkosivusto, mediavaltaus ja leikkikenttä, jossa jaamme tietoutta synnytyksistä maailmalla ja Suomessa.

 

Järjestämme tapahtumia, joissa sadat teistä ovatkin jo käyneet. Niitä pidämme tasaisin väliajoin Helsingissä. (psst! Voit myös pyytää meitä järjestämään, tai houstamaan tapahtumia) 

Synnytyskodan tarina alkoi vuonna 2021 odottaessamme kuopuksiamme ja valmistautuessamme kotisynnytyksiimme. Koimme aidon tarpeen Kodan kaltaiselle yhteisölliselle paikalle, joka samalla yhdistää kotisynnytyksestä kiinnostuneet ja kotisynnytysten parissa työskentelevät ammattilaiset sekä jakaa visuaalisesti puhuttelevaa ja paikkansa pitävää tietoa synnytyksiin liittyen. Matkamme on alkanut onnistuneesti ja matkalle on mahtunut haasteitakin.  Olemme piirtäneet uusia suuntaviivoja vuoden 2023 alun siirtyessämme ensimmäisestä kotipesästä Vantaan Kuninkaanmäestä verkkoon.

Tällä hetkellä toimimme diginomadeina — yhdessä visuaalisina yrittäjinä, yrittäjälähtöisen työyhteisön rakentajina. Olemme vielä suhteellisen tuore yritys (mutta sitäkin ammattitaitoisemmat yrittäjät) luomassa unelmiemme hyvinvoivaa ja kasvavaa yritystä.

Meitä inspiroi kasvattaa yritystämme myös kirjoittaja-vaikuttaja-podcast puolelle. Aika näyttää, mihin yrittäjyys ja elämä kuljettaa!

Toivomme tulevaisuudelta retkipakua joka matkaa kohti Eurooppaa, synnytyksiä kuvaillen, niistä oppien ja tietoa jakaen. Kansainvälinen ura on meille molemmille iso haave. Haluamme tuoda inspiraatiota muista synnytyskulttuureista ja rakentaa monipuolisempaa synnytyskulttuuria Suomessa.